Wat is een meegroeibed precies?

Allereerst is het goed uit te leggen wat een meegroeibed is. De naam zegt het al, het is een bed dat met je kindje meegroeit gedurende de verschillende levensfases. In principe is een dergelijk bed te gebruiken tot men overgaat naar een tweepersoonsbed, indien die wens er is. Meestal werkt een bed dat meegroeit zo dat je een deel van het bed kan uitschuiven, om deze in verschillende groottes te kunnen gebruiken. Dat zijn er vaak drie. Ook kan je in de regel de bodem op verschillende hoogtes instellen. Dit bed verschilt bijvoorbeeld van een peute rbed in de zin dat laatsgenoemde niet verstelbaar is, en de maten vast staan. In een meegroeibed zit de tijdelijke peuterbed-fase dus al inbegrepen.

De voordelen van een meegroeibed

Het aanschaffen van een bed dat met je kind meegroeit, kent een aantal grote voordelen. Ten eerste bespaart het geld. Je doet immers één aankoop, welke langere tijd mee gaat in plaats van in verschillende levensfases nieuwe bedden voor je kind te kopen. Houd er wel rekening mee dat, gezien je het bed verlengt, je in principe wel zo nu een dan een nieuw matras zal moeten kopen. Naast geld bespaart een bed dat meegroeit natuurlijk ook gedoe. Het is lekker makkelijk om één keer een aankoop te hoeven doen, welke je vervolgens net zo lang kan gebruiken als je dat zelf wil.

Een ander voordeel is dat het daarom ook een hele duurzame aankoop is, en dat is iets was de meeste mensen tegenwoordig toch een belangrijk punt vinden. En je kan daarna altijd nog proberen ‘m te verkopen! Voorts geldt dat een meegroeibed in de meeste gevallen ook uitermate geschikt is voor baby’s. Veel mensen denken dat deze pas door peuters kunnen worden gebruikt, maar dat is dus niet het geval. Lees wel goed de handleiding door om er zeker van te zijn dat je bij de installatie alle veiligheidsregels in acht neemt.

Een meegroeibed kopen bij Emob

Weet je niet waar je een meegroeibed kan kopen? Geen nood, bij Emob hebben ze een prachtig aanbod van verschillende soorten kwalitatieve meegroeibedden. De bedden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat er voor ieder wat wils tussen zit. Wat ook fijn is, is dat het bij een deel van de bedden mogelijk is als extra optie een bedlade aan te schaffen, welke onder de verschillende lengtes van het past. Op die manier zorg je voor extra opbergruimte.

Ook is het bij de meeste bedden mogelijk apart een bedzijde bij te bestellen, zodat je kindje veilig ligt en niet uit bed kan rollen. Daarbij verzendt Emob de bedden gratis, en biedt zij de mogelijkheid in termijnen te betalen.

Wat zijn de voordelen van een meegroeibed?

Post navigation