Shoppen

Het kan uitdagend zijn wanneer je voor de keuze staat om een product in de fysieke winkel of online in een webshop aan te schaffen. Het wordt nog ingewikkelder met allerlei verleidelijke aanbiedingen en kortingen. Want, hoe weet je nu zeker dat je de allerbeste deal hebt? Hier volgen enkele valkuilen waar je voor moet oppassen bij het maken van je beslissing.

Aanbiedingen zijn niet altijd voordeliger 

Het scoren van een korting en denken dat je een koopje te pakken hebt, kan bedrieglijk zijn. Aanbiedingen zijn namelijk niet altijd zo voordelig als ze lijken. Winkels hanteren diverse trucs om je over te halen producten te kopen die je niet eens nodig hebt. Een veelvoorkomende strategie is het verhogen van de oorspronkelijke prijs van een product, gevolgd door een korting waarbij de prijs nog steeds duurder is dan de originele prijs. Wees daarom scherp en vergelijk de normale prijs met de aanbiedingsprijs.

Weinig voorraad 

Je hebt vast weleens meegemaakt dat het product waar je interesse in hebt, beperkt op voorraad is. Plotseling voel je je gehaast en ben je bang dat je het product misloopt als je het niet direct koopt. Deze gevoelens van haast en angst kunnen ervoor zorgen dat je uiteindelijk toch besluit om het product te kopen. Maar wist je dat deze tactiek vaak wordt gebruikt om je over te halen tot een aankoop? Laat je hierdoor niet misleiden en neem een weloverwogen beslissing.

Onverwachte bijkomende kosten

Het kan voorkomen dat je heerlijk aan het shoppen bent in een webshop en denkt dat je een fantastische deal te pakken hebt. Maar als je wilt afrekenen, worden er opeens extra kosten toegevoegd waarvan je niet op de hoogte was. Dit zijn verzendkosten, administratiekosten of andere verborgen toeslagen die pas aan het einde van het bestelproces zichtbaar worden. Het is belangrijk om deze kosten van tevoren in de gaten te houden en hiermee rekening te houden tijdens de prijsvergelijking. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en betaal je niet meer dan nodig.

Wees alert op spontane aankopen

Spontane aankopen zijn kostbaar. Als je in een fysieke winkel rondloopt of online aan het winkelen bent, is het verleidelijk om toe te geven aan impulsieve aankopen vanwege de aangeboden korting of omdat het er mooi uitziet. Impulsaankopen vormen een grote bedreiging voor je portemonnee. Neem daarom de tijd om goed na te denken over je aankoop en vraag jezelf af of je het daadwerkelijk nodig hebt.

Bekijk productreviews 

Lees tijdens het online winkelen de productreviews van het voordat je tot aankoop overgaat. Reviews geven je waardevolle inzichten wat andere klanten van het product vinden. Let wel op dat niet alle reviews even betrouwbaar zijn. Het is daarom slim om naar zowel de positieve als negatieve reviews te kijken. Zo krijg je een volledig beeld van het product en ben je goed voorbereid op wat je kunt verwachten. Let bij het kopen van een product dus op verschillende misleidingen, zowel in de winkel als online.

Voor deze misleidingen moet je oppassen bij het maken van een keuze in de winkel of webshop

Post navigation